μαθήματα

Σύγχρονος χορός
Ο Σύγχρονος χορός που διδάσκεται στη σχολή είναι ένα πολυποίκιλο μάθημα, επηρρεασμένο από διαφορετικές τεχνικές (Limon, Horton, Release Technique) και το προσωπικό λεξιλόγιο του δασκάλου.
Η δομή του περιλαμβάνει ζέσταμα, ασκήσεις τεχνικής και διδασκαλία χορογραφίας, μέσα από μία ευρεία γκάμα μουσικών επιλογών. Το μάθημα διδάσκεται σε δύο τμήματα: Στο Τμήμα Αρχαρίων για άτομα που έχουν ασχοληθεί ελάχιστα ή καθόλου με το χορό και στο Τμήμα Προχωρημένων για άτομα που έχουν ήδη γνώσεις χορού σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Μπαλέτο Ενηλίκων
Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη διδαχθεί τις βασικές αρχές του μπαλέτου,σε μαθητές που προετοιμάζονται για εισαγωγικές εξετάσεις στις επαγγελματικές σχολές χορού καθώς και σε επαγγελματίες.

(επίπεδο:μεσαίο-προχωρημένο,σύστημα Vaganova)

 

Χορευτική γυμναστική
Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (απο 16 ετών και πάνω) και σε όλα τα επίπεδα.
Το κάθε μάθημα είναι ξεχωριστό και περιλαμβάνει στην ύλη του στοιχεία τεχνικής χορού, yoga, pilates, αεροβικής γυμναστικής, stetching, πάντα με κατάλληλα επιλεγμένη μουσική.
Με ήπιο κι ευχάριστο τρόπο γυμνάζει, αποφορτίζει και κάνει διασκεδαστική τη γνωριμία με το σώμα, τη μυϊκή λειτουργία του και την ενδυνάμωσή του.

Αυτοσχεδιασμός
Διδάσκεται εμβόλιμα στο Σύγχρονο Χορό Ενηλίκων (Αρχάριοι και Προχωρημένοι) και στα Παιδικά Τμήματα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της σπουδής του χορού.
Σαν στόχο έχει την εξερεύνηση προσωπικού χορευτικού λεξιλογίου του κάθε μαθητή,την ενδυνάμωση των εκφραστικών μέσων,της μουσικής αντίληψης, της ομαδικότητας και τελικά της δημιουργίας.

 

Παιδικά τμήματα
Τα μαθήματα είναι έτσι δομημένα ώστε να δοθεί στα παιδιά μία ολοκληρωμένη ιδέα γύρω από τη σπουδή του χορού γενικότερα και περιλαμβάνουν: μπαλέττο (ρώσσικο σύστημα-Vaganova), σύγχρονο χορό (εισαγωγή στις διαφορετικές τεχνικές του), αυτοσχεδιασμό, ρυθμική και μουσικοκινητική αγωγή (γνωριμία με τη μουσική, το ρυθμό κι απόδοσή τους με το σώμα και την κίνηση), σκηνική εμπειρία (παρουσίαση χορογραφιών, ανοιχτό μάθημα, παράσταση), πάντα προσαρμοσμένα στην αντίστοιχη ηλικιακή και σωματική ανάπτυξη και σεβόμενα την ιδιαίτερη προσωπικότητα και δυναμική του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Νέα - Ανακοινώσεις

 

Ξεκινάμε!

 

Εγγραφές από 25 Αυγούστου 5.00 με 8.00 και μαθήματα από 1η Σεπτέμβρη

 

Σας περιμένουμε!

 

Facebook Page : Σχολή Χορού Ροδούλα Δόβρη

 

Newsletter

Eγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και νέα για τη σχολή.

Gallery